Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Komin LitwaDomowa jarzynka »

Skład:2,5 kg
śliwek węgierek,1 kg
cukru,20 dag
kakao,
Śliwki wydrylować i przepuścić przez sitko 6mm. Zmieloną masę
śliwkową włożyć do garnka, dodać
cukier i gotować na małym ogniu, aż powstanie dżemik (ok. 2-3h).

Następnie do garnka dodać
kakao i gotować ok 20min.

Należy pilnować, aby się nie przypaliło!!!

Gorący
dżem nakładać do słoików. Można pasteryzować.


Smacznegoponiedziałek, 03 października 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter