Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa suszona piwkowa ArkaSmarówka skwarkowa »
Śliwki wędzone

Składniki:-
śliwki węgierki- patyczki do szaszłykówDo wędzenia najlepiej jak są
śliwki słodkie, mięsiste, nie za bardzo dojrzałe.
Śliwki oczyścić, przekroić na pół i wydrylować.


Nadziać na patyczki.

Umieścić w wędzarni .

Wędzić gęstym
dymem o temp. do max 40 stopni. Czasem można troszkę podnieść temp. do ok. 60-70 stopni na pewien krótki czas, aby przyśpieszyć suszenie.Wędzimy przez 2-3, czasem może być potrzeba nawet 4 dni z przerwami, tj. pomiędzy wędzeniami robimy dzień przerwy i dajemy
śliwkom obeschnąć (pozostawiamy je cały czas w wędzarni).Po drugim wędzeniu

Po trzecim wędzeniu

Jak już będą pomarszczone i gumiaste są gotowe do przechowania w słoikach.Smacznegoczwartek, 09 października 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter