Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Krupnioki
Ciasteczka mocy »

Składniki:Marynata jest gotowym zestawem składników dostępna jest w sklepie internetowym wymienionym na blogu.Skład marynaty:-
serwatka w proszku,-
jałowiec,-
liść laurowy,-
ziele angielskie,-
pieprz czarny,-
czosnek płatki.Przygotowanie marynaty: 0,6kg gotowej marynaty wsypać do 4,5l
wody i dodać 250g peklosoli. Ja zwiększyłem ilość peklosoli do 360g i czas peklowania do 6dni z nastrzykiem w pierwszym dniu.
Polędwice po 6 dniach marynowania ociekały przez noc do wędzenia czyli ok 8h.Wędzenie przebiegało zimnym
dymem o temp do 30 stopni przez ok 9h.Efekt jest bdb. Dzięki tej marynacie użytej po raz pierwszy
polędwice mają zupełnie inny smak, lepszy, bardziej delikatny.

Smacznegośroda, 20 kwietnia 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter