ßßß Cookit - przepis na Polędwica z dzika na zimno

Polędwica z dzika na zimno

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Krupnioki
Ciasteczka mocy »
Składniki:
Marynata jest gotowym zestawem składników dostępna jest w sklepie internetowym wymienionym na blogu.
Skład marynaty:
- serwatka w proszku,
- jałowiec,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- pieprz czarny,
- czosnek płatki.
Przygotowanie marynaty: 0,6kg gotowej marynaty wsypać do 4,5l wody i dodać 250g peklosoli. Ja zwiększyłem ilość peklosoli do 360g i czas peklowania do 6dni z nastrzykiem w pierwszym dniu.
Polędwice po 6 dniach marynowania ociekały przez noc do wędzenia czyli ok 8h.
Wędzenie przebiegało zimnym dymem o temp do 30 stopni przez ok 9h.
Efekt jest bdb. Dzięki tej marynacie użytej po raz pierwszy polędwice mają zupełnie inny smak, lepszy, bardziej delikatny.
Smacznego
środa, 20 kwietnia 2011, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2011/04/Poledwica-z-dzika-na-zimno.html