Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu
« Mój
chleb na zakwasiePancetta naturale rotolo ... »
Salceson z
dziczyzną
Składniki:
- ośrodek z dzika,
- ośrodek z jelenia,
-
golonki wieprzowe 2 szt,
- skórki wieprzowe ok 1kg
-
ozory wieprzowe 4szt,
- ścinki
mięsa z dzika i jelenia ok 1kg.
-
pieprz 1,5g/kg,
-
majeranek wg. smaku,
-
czosnek wg. smaku,
-
jałowiec 0,5g/kg,
-
kolendra 0,3g/kg,
- żołądki wieprzowe,
- peklosól 18g/kg,
-
sól 18g/kg,
Płuca pokroić w kostkę i zasolić 18g
soli na kg.

Skórki zasolić jw.

Pozostałe
mięso zapeklowaćna sucho 48h peklosolą

Płuca sparzyć. Następnie wszystkie rodzaje
mięsa gotować do stanu miękkości.

Po ostudzeniu pokroić i zemleć. Płuca i skórki na sitku 3mm, a pozostałe
mięso pokroić.

Dodać
przyprawy oraz
wodę z parzenia w ilości takiej aby otrzymać klejąca masę, którą należy dokładnie wymieszać.

Umyć żołądki wieprzowe i napełnić ścisło farszem. Następnie zawiązać przędzą.

Parzyć w wodzie o temp ok. 75-78 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp. ok 72 stopnie.

Następnie sprasować na pod naciskiem i wystudzić.
Smacznego
poniedziałek, 07 marca 2011, beiot
poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL
Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter