ßßß Cookit - przepis na Ozory prasowane z uszami

Ozory prasowane z uszami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rolada z uszu Litwa
Kiełbasa a la Lisiecka »
Ozory prasowane z uszami
Składniki:
- uszy wieprzowe,
- ozory wieprzowe,
- liście laurowe,
- ziele angielskie,
- pieprz,
- czosnek,
- żelatyna,
- woda,
- peklosól. - osłonka barierowa.
Uszy zasolić, a ozory zapeklować na sucho 18g/kg - 48h. Następnie owędzić, tak aby były jasno brązowe.
Uszy po uwędzeniu kroimy, a ozory wkładam w całości, chociaż można też pokroić. Pokrojone uszy mieszam z dodatkami i wodą.
Wkładamy ściśle do osłonek barierowych.
Potem parzymy ok 4-5h w wodzie o temp ok 75stopni i studzimy.
Smacznego
środa, 23 marca 2011, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2011/03/Ozory-prasowane-z-uszami.html