Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Rolada z uszu Litwa
Kiełbasa a la Lisiecka »Ozory prasowane z uszami
Składniki:- uszy wieprzowe,-
ozory wieprzowe,-
liście laurowe,-
ziele angielskie,-
pieprz,-
czosnek,-
żelatyna,-
woda,- peklosól. - osłonka barierowa.Uszy zasolić, a ozory zapeklować na sucho 18g/kg - 48h. Następnie owędzić, tak aby były jasno brązowe.Uszy po uwędzeniu kroimy, a ozory wkładam w całości, chociaż można też pokroić. Pokrojone uszy mieszam z dodatkami i
wodą.
Wkładamy ściśle do osłonek barierowych.
Potem parzymy ok 4-5h w wodzie o temp ok 75stopni i studzimy.Smacznegośroda, 23 marca 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter