Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu
« Rolada z uszu Litwa
Kiełbasa a la Lisiecka »
Ozory prasowane z uszami

Składniki:
- uszy wieprzowe,
-
ozory wieprzowe,
-
liście laurowe,
-
ziele angielskie,
-
pieprz,
-
czosnek,
-
żelatyna,
-
woda,
- peklosól. - osłonka barierowa.
Uszy zasolić, a ozory zapeklować na sucho 18g/kg - 48h. Następnie owędzić, tak aby były jasno brązowe.
Uszy po uwędzeniu kroimy, a ozory wkładam w całości, chociaż można też pokroić. Pokrojone uszy mieszam z dodatkami i
wodą.

Wkładamy ściśle do osłonek barierowych.
Potem parzymy ok 4-5h w wodzie o temp ok 75stopni i studzimy.
Smacznego
środa, 23 marca 2011, beiot
poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL
Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter