Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa podwawelska II
Ser typu Korycińśki »
Słonina prasowana

Składniki:- ok. 2kg
słoniny grubej co najmniej 4-5 cm- 2 główki
czosnku polskiego-
majeranek,-
zioła prowansalskie,
Wywar:- 2 litry
wody- 1 szklanka
soli- duża garść łupin z
cebuli,- kilka listków laurowych- 20-30 ziaren
pieprzy czarnegoWszystkie składniki
wywaru zagotować. Włożyć
słoninę ze skórą i gotować ok 20-30min.Następnie po ostudzeniu
słoninę nacieramy grubo
czosnkiem i
ziołami. Kładziemy na deseczkę, drugą przykrywamy i obciążamy. Wstawiamy do lodówki na 2 tygodnie, aż
słoninka dojrzeje i nabierze smaki.

Smacznego.poniedziałek, 18 października 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter