ßßß Cookit - przepis na Słonina podlaska

Słonina podlaska

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Podgardle wędzone
Kibinaj z nadzieniem owocowym ... »
Składniki:
- ok. 2kg słoniny grubej co najmniej 2-3 cm
- 2 główki czosnku polskiego
Wywar:
- 2 litry wody
- 1 szklanka soli
- duża garść łupin z cebuli,
- kilka listków laurowych
- 20-30 ziaren pieprzy czarnego
Wszystkie składniki wywaru zagotować. Włożyć słoninę ze skórą i gotować ok 20-30min.Czas gotowania jest uzależniony od tego czy chcemy aby słonina była twardsza czy raczej bardziej smarowan.
Zdjąć z ognia i odstawić na 24h.
Następnie rozcisnąć czosnek w wyciskarce i natrzeć słoninę. Włożyć słoninę do lodówki na 24h.
Po tym czasie włożyć słoninę do zamrażalrki i mrozić 2-3dni.
Smacznego
poniedziałek, 26 lipca 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/07/Slonina-podlaska.html