Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Podgardle wędzoneKibinaj z nadzieniem
owocowym ... »

Składniki:- ok. 2kg
słoniny grubej co najmniej 2-3 cm- 2 główki
czosnku polskiego
Wywar:- 2 litry
wody- 1 szklanka
soli- duża garść łupin z
cebuli,- kilka listków laurowych- 20-30 ziaren
pieprzy czarnegoWszystkie składniki
wywaru zagotować. Włożyć
słoninę ze skórą i gotować ok 20-30min.Czas gotowania jest uzależniony od tego czy chcemy aby
słonina była twardsza czy raczej bardziej smarowan.

Zdjąć z ognia i odstawić na 24h.Następnie rozcisnąć
czosnek w wyciskarce i natrzeć
słoninę. Włożyć
słoninę do lodówki na 24h.

Po tym czasie włożyć
słoninę do zamrażalrki i mrozić 2-3dni.

Smacznegoponiedziałek, 26 lipca 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter