Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Uszy i ozory wędzone
Boczek lub
golonka prasowana »FrankfurterkiFrankfurterki
Składniki i surowce:-
wieprzowina I kl. 2,5kg-
wieprzowina II kl. 2,5kg- jelita baranie lu osłonki kolagenowe fi 19mm- peklosól 18g/kg-
cukier 10g/kg-
pieprz 1g/kg-
gałka muszkatołowa 0,5g/kg
Mięso I i II klasy pokroić w kostkę i zapeklować na sucho przez 48h.
Mięso I i II klasy zemleć na sitku 8mm.
Mięsa wymieszać razem, aż nabiorą kleistości. Dodać
przyprawy. Wymieszać i napełnić osłonki. Osadzać ok. 6h w temp ok. 6 stopni. Lub jeśli taką nie dysponujemy to ok. 2-3h w temp pokojowej.Wędzić
dymem o temp ok. 40 -50 stopni przez 6-8h do osiągnięcia złotego koloru.Parzyć w wodzie o temp. 75stopni przez max 10 min.Osuszyć.
Smacznegopiątek, 15 stycznia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter