Wykonanie


Roladki z Tortilli na Zimno to pyszna przystawka idealna na kolacje we dwoje, przyjęcia, imprezy okolicznościowe lub po prostu jako smaczna przekąska podczas dnia. Połączenie
łososia z
awokado to idealna kombinacja smaków charakterystyczna dla kuchni azjatyckiej, jednak w tortilli również smakuje wyjątkowo.

ok. 4 tortille

200 g
łososia wędzonegook. 1/3 główki
sałaty lodowej2
awokadomajonezczarny
sezam (opcjonalnie)
Awokado obieramy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę (możemy skropić
sokiem z cytryny -
awokado nie ściemnieje tak szybko).
Sałatę i
łososia również kroimy na mniejsze kawałki. Każdą tortillę smarujemy cienką warstwą
majonezu. Następnie wykładamy
łososia,
awokado,
sałatę lodową i zwijamy w rulon. Tniemy
ostrym nożem na ok. 2 cm. roladki. Gotowe porcje możemy posypać czarnym
sezamem.













