Wykonanie


Idealna przekąska na przyjęcia, bankiety lub jako wykwintny dodatek do romantycznej kolacji. Mini tortillę z
łososiem,
oliwkami i
kaparami pięknie prezentują się na półmiskach stanowiąc elegancką i wytworną przystawkę.


3 placki tortilla (gotowe lub z tego przepisu)200 g
wędzonego łososiaok. 100 g
oliwek (czarne, zielone)łyżeczka
kaparówok. połowa
konserwowej paprykisałata lodowamajonezsałata strzępiasta do dekoracji (opcjonalnie)wykałaczkiKażdą tortillę składamy na pół i jeszcze raz na pół tworząc ćwiartkę placka. Rozkładamy i za pomocą noża lub nożyczek przecinamy w miejscach zgięć tworząc cztery równe części.Tak samo postępujemy z resztą tortilli.
Oliwki kroimy w krążki,
paprykę w kosteczkę, a
sałatę lodową w paski.
Kapary bardzo drobno siekamy.
Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki.Środek każdej ćwiartki tortilli smarujemy ok. łyżeczką
majonezu i rozsmarowujemy. Na każdą tortillkę wykładamy przygotowane składniki i zwijamy w kształt rożka.







