Wykonanie

Świeżo wyciskany sok z
pomarańczy,
grejpfruta i
cytryny z dodatkiem
miodu, który osładza dość kwaśny smak.Każdy z
trzech cytrusów dostarcza nam nieco innych cennych składników odżywczych:
pomarańcze beta-karotenu i witaminy C,
grejpfrut przeciwutleniaczy, a
cytryna wspomaga odporność.
Miód natomiast ułatwia wydalanie toksyn z organizmu i działa antybakteryjnie.Polecam szczególnie zimą i wczesną wiosną, żeby się zregenerować i dodać sobie energii.Sok trzy
cytrusy z
miodem na 450 do 500 ml, tj. na 2 szklankiSkładniki1 czerwony grapefruit3 średnie
pomarańcze1
cytryna1 łyżeczka
mioduWykonaniewycisnąć sok ze wszystkich
owocówwymieszać sok z
miodemnatychmiast podawać

Opublikowano: 17 kwietnia 2014Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Sałatka z
kurczakiem,
gruszką i
camembert
Sos
truskawkowy
Wiejskie ciasto z
gruszkami
Ciasto DominosteinePlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus