ßßß Cookit - przepis na Koktajl malinowo-bananowy z miodem - Fotokulinarnie

Koktajl malinowo-bananowy z miodem - Fotokulinarnie

nazwa

Wykonanie

Koktajl z malin, bananów i kefiru z dodatkiem miodu. Odżywczy, energetyzujący, świetny na kaca i osłabienie.
Idealny na zimę i wczesną wiosnę, by się wzmocnić i dostarczyć sobie witamin, a ponieważ maliny w koktajlu są mrożone, można go zrobić o każdej porze roku.
Koktajl jest też świetny na kaca: miód ułatwia wydalanie toksyn z organizmu, maliny zawierają dużo witaminy C i witamin z grupy B, banan dostarcza energii i uspokajającego magnezu, a zbawienne działanie kefiru jest znane chyba wszystkim imprezowiczom ;)
Z tych samych powodów koktajl jest świetny na pochorobowe osłabienie i wzmocnienie organizmu po kuracji antybiotykami.
Koktajl malinowo-bananowy z miodem na ok. 600 ml, tj. na 3 małe lub 2 duże porcje
Składniki
400 g kefiru
1 średni banan
80 g malin
1 łyżka miodu
Wykonanie
obrać banana w blenderze przystosowanym do miksowania mrożonych owoców umieścić kefir, banana, maliny i miód
zmiksować na wolnych obrotach
rozlać do szklanek i podawać
Opublikowano: 29 marca 2014
Przepis własny
Lubisz? :)
Fotokulinarnie na facebooku
Zobacz także
Ciasto cynamonowe ze śliwkami
Lody mleczne stracciatella
Galette z gruszkami i śliwkami
Tartaletki z kremem pâtissière i truskawkami
Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus
Źródło:http://fotokulinarnie.pl/przepisy/koktajl-malinowo-bananowy-z-miodem