Wykonanie

Koktajl z
malin,
bananów i
kefiru z dodatkiem
miodu. Odżywczy, energetyzujący, świetny na kaca i osłabienie.Idealny na zimę i wczesną wiosnę, by się wzmocnić i dostarczyć sobie witamin, a ponieważ
maliny w koktajlu są mrożone, można go zrobić o każdej
porze roku.Koktajl jest też świetny na kaca:
miód ułatwia wydalanie toksyn z organizmu,
maliny zawierają dużo witaminy C i witamin z grupy B,
banan dostarcza energii i uspokajającego magnezu, a zbawienne działanie
kefiru jest znane chyba wszystkim imprezowiczom ;)Z tych samych powodów koktajl jest świetny na pochorobowe osłabienie i wzmocnienie organizmu po kuracji antybiotykami.Koktajl
malinowo-
bananowy z
miodem na ok. 600 ml, tj. na 3 małe lub 2 duże porcjeSkładniki400 g
kefiru1 średni
banan80 g
malin1 łyżka
mioduWykonanieobrać
banana w blenderze przystosowanym do miksowania
mrożonych owoców umieścić
kefir,
banana,
maliny i
miódzmiksować na wolnych obrotachrozlać do szklanek i podawać

Opublikowano: 29 marca 2014Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także

Ciasto
cynamonowe ze
śliwkami
Lody mleczne stracciatella

Galette z
gruszkami i
śliwkami
Tartaletki z kremem pâtissière i
truskawkamiPlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus