ßßß Cookit - przepis na " Paluchy serowe z ciasta francuskiego "

" Paluchy serowe z ciasta francuskiego "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Tort Torebka
Babeczki »
Bardzo fajna przekąska która nadaje się dla dorosłych i dzieci.
Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilkę a smakują doskonale na zimno jak i na ciepło.
Składniki:
2 płaty ciasta francuskiego
1 jajko
ser żółty starty (około 20 dkg)
Wykonanie:
Stolnicę lekko opruszamy mąką,układamy pierwszy płat ciasta francuskiego,smarujemy dobrze utrzepanym jajkiem i obficie posypujemy startym serem,całość przykrywamy drugim płatem ciasta,lekko dociskami .
Ciasto kroimy np.nożem lub radełkiem na paski szerokości około 1 , 5 cm i długości 15-20 cm.
Każdy pasek ciasta łapiemy za dwa końce i skręcamy.
Tak przygotowane paluchy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdego palucha smarujemy utrzepanym jajkiem,możemy posypać mieloną papryką,kminkiem.
Pieczemy w 200 stopniach przez około 15 min ( aż się zrumienią)
Smacznego :)
środa, 14 stycznia 2015, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2015/01/Paluchy-serowe-z-ciasta-francuskiego.html