Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Tort TorebkaBabeczki »Bardzo fajna przekąska która nadaje się dla dorosłych i dzieci.Przygotowanie ich zajmuje tylko chwilkę a smakują doskonale na zimno jak i na ciepło.

Składniki:2 płaty
ciasta francuskiego1
jajkoser żółty starty (około 20 dkg)Wykonanie:Stolnicę lekko opruszamy
mąką,układamy pierwszy płat
ciasta francuskiego,smarujemy dobrze utrzepanym
jajkiem i obficie posypujemy
startym serem,całość przykrywamy drugim płatem ciasta,lekko dociskami .Ciasto kroimy np.nożem lub radełkiem na paski szerokości około 1 , 5 cm i długości 15-20 cm.Każdy pasek ciasta łapiemy za dwa końce i skręcamy.Tak przygotowane paluchy układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Każdego palucha smarujemy utrzepanym
jajkiem,możemy posypać mieloną
papryką,
kminkiem.Pieczemy w 200 stopniach przez około 15 min ( aż się zrumienią)Smacznego :)

środa, 14 stycznia 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter