Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Surówka z
kapusty ...Cebularze »Dziś przepisik na bardzo szybką i łatwą w przygotowaniu szarlotkę.Nawet osoby nie umiejące piec poradzą sobie z jej przygotowaniem.Przepis jest już dość stary ale ciasto wspaniałe :)

Składniki:2 szkl
mąki pszennej3/4 szkl
cukru1
cukier waniliowy1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szczypta
soli20 dkg
masła1 łyżeczka
cynamonu1 kg
jabłekWykonanie:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,dodajemy 2 łyżki
cukru i
cynamon.Mieszamy.W Misce mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki (
mąkę,
cukier,
sól,
proszek do pieczenia)Suchą mieszankę dzielimy na 3 części.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia a następnie na jej spód wykładamy 1 część suchych składników,wyrównujemy i układamy warstwę utartych
jabłek i znów 1 część suchej mieszanki,
jabłka i ostatnią część suchej mieszanki.Na wierzch ścieramy na grubych oczkach dobrze schłodzone
masło.Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni .Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.

piątek, 05 grudnia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter