Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Kruche z
jabłkamiSzybkie ciasto z ... »Idealna masa do
tortów jak i innych ciast o wyraźnym smaku
orzechów z krobinkami karmelu,

Składniki:25 dkg
masła250 ml
mleka2
żółtka10 dkg
cukru pudru12 dkg
orzechów włoskich4 łyżki
cukru kryształu1 łyżka
mąki ziemniaczanej (kopiata)1 łyżka
mąki pszennej ( kopiata)Wykonanie:4 łyżki
cukru kryształu karmelizujemy na patelni o grubym dnie a następnie dodajemy
orzechy i dokładnie mieszamy z karmelem.Tak przygotowane
orzechy wykładamy na papier do pieczenia i odstawiamy do schłodzenia i zastygnięcia się.Wystudzone i zastygnięte
orzechy miksujemy np.blenderem na bardzo drobno.Pół szklanki
mleka zagotowujemy,pozostałe dokładnie mieszamy z utartymi
żółtkami i obydwoma
mąkami a następnie wlewamy na gotujące się
mleko.Tak powstały
budyń gotujemy około 2 min.dokładnie mieszając i uważając żeby nie przypalić.Odstawiamy do wystudzenia.
Masło ucieramy na puszystą i jasną masę z
cukrem pudrem a następnie dajemy po łyżce wystudzonego budyniu i dokładnie ucieramy,postępujemy tak do wyczerpania się budyniu.Na końcu dodajemy zmielone
orzechy i dokładnie mieszamy.Gotową masą przekładamy
torty,ciasta.Smacznego:)

piątek, 20 czerwca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter