Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Ziemniaczki podsmażane z ...Ciasto ... »Lubicie kotlety
schabowe ale macie ochotę na urozmaicenie ich?Proponuję połączenie
schabou z
kapustą kiszoną i
grzybami,jest naprawdę warte polecenia.Roladki możemy przygotować z dodatkiem
grzybów suszonych lub bez nich.

Składniki:6 grubszych plastrów
schabu25 dkg
kapusty kiszonej8-10
suszonych grzybów1/2
cebuli2 łyżki
olejupapryka mielona w proszku
przyprawa typu kucharek1
jajkobułka tartaolej do smażenia
sól i
pieprzWykonanie:
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie opruszamy
solą,
pieprzem i
papryką w proszku.Odstawiamy.
Kapustę zalewamy
wodą i gotujemy około 20 min.Następnie studzimy,odcedzamy z
wody i drobno siekamy.
Grzyby myjemy ,zalewamy
wodą i gotujemy 10-15 min.Studzimy i bardzo drobno siekamy lub mielimy.
Cebulę obieramy,drobno siekamy i dusimy na 2 łyżkach
oleju.Dodajemy posiekane
grzyby,podsmażamy około 5 min i dodajemy posiekaną
kapustę,doprawiamy
solą,
pieprzem i
przyprawą kuchrek do smaku,zasmażamy około 10 min na średnim ogniu mieszając co jakiś czas.Gotowy farsz odstawiamy do przestudzenia.
Mięso rozbijamy tłuczkiem do
mięsa ,nakładamy po łyżce farszu i zwijamy roladki.Gotowe kotleciki panierujemy w utrzepanym
jajku a następnie w
bułce tartej.Smażymy z każdej strony na rozgrzanym
oleju,natępnie zmniejszamy ogień,przykrywamy patelnię i dusimy roladki jeszcze około 5-7 min.Podajemy z ziemniaczkami i ulubionymi dodatkami.Smacznego :)

czwartek, 10 kwietnia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter