Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Nadziewane
pieczarkiDomowy
sok kubuś »

Składniki na ciasto:125 dkg.
masła1 szkl.
cukru pudru2
jajka2 łyżki
kakao2 łyżki
dżemu (dowolnego)1 szkl.
mleka1 łyżeczka
sody2 szkl.
mąkiDodatkowo:dowolne
owoce lub
wiórki kokosowepolewa czekoladowaMasło utrzeć z
cukrem do białości,następnie dodajemy
kakao,
dżem,
jajka,
mąkę i
mleko i dobrze ucieramy.Gotowe ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 1 godz.(do suchego patyczka).Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.Po przestudzeniu przekrawamy ciasto na 2 części,przekładamy kremem i polewamy polewą po wierzchu.Dekorujemy dowolnymi
owocami lub wiórkami kokosowymi.Krem:0,5 l.
mleka250 dkg.
masła1 szkl.
cukru pudru3 łyżki
kakao0,5 szkl.
kaszy mannej2 krople
olejku rumowegoNa gotujące się
mleko wsypujemz
kakao z
kaszą manną.Gotujemy do czasu aż zacznie gęstnieć,cały czas mieszając.Odstawiamy do wystudzenia.
Masło ucieramy z
cukrem do białości a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego kremu i dobrze ucieramy.Czynność powtarzamy do wyczerpania się ugodowanego kremu.Na końcu dodajemy olejek i dobrze mieszamy.Gotowym kremem przekładamy placek.

poniedziałek, 25 lutego 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter