Wykonanie
« Rafaello bez pieczeniaSalatka z marynowanych ... »
Składniki:6 kg
buraczków czerwonych1 kg
papryki1 kg
cebuliZalewa;1 szkl.
octu1 szkl.
cukru1 szkl.
wody2 łyżki
soli4-5
liści laurowych8 ziarenek
ziela angielskiego10 ziarenek
pieprzuBuraczki ugotować,następnie wystudzić i obrać.
Cebulę obieramy i siekamy w kostkę razem z
papryką,
buraczki zcieramy na grubej tarce.Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.Na gotującą się zalewę wrzucamy posiekaną
cebulę,
paprykę i gotujemy wszystko razem 5min mieszając co jakiś czas,następnie dodajemy ztarte
buraczki i gotujemy wszystko razem jeszcze 10min. co jakiś czas mieszając.Tak przygotowane
buraczki wkładamy gorące do słoików i zakręcamy.Słoiki stawiamy dnem do góry i przykrywamy kocykiem.Zostawiamy je tak 2-3godziny.Nie pasteryzujemy już słoikow.Smacznego!!!!wtorek, 16 października 2012, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Tagi:
przetwory papryka cebula buraczki czerwone
ocetTrackBack