Wykonanie
            Synoptycy znowu zapowiadają niskie temperatury jak na zimę przystało. Nie jestem z tego powodu uradowana dlatego żeby poprawić sobie i Wam nastroje proponuję na weekend pełną fantastycznych smaków i kolorową jak tęcza przystawkę/przekąskę. Zapewniam, że raduje oczy a jednocześnie dostarcza wielu cennych składników odżywczych dla naszych organizmów głównie za sprawą 
cykorii.

Składniki:- 
pierś z kurczaka (podwójna),- 2 czubate łyżki posiekanej 
natki pietruszki,- 4 łyżki posiekanej świeżej 
bazylii,- 2 
pomarańcze,- 1 
grejpfrut,- 2 
cykorie ( biała i różowa),- 1-2 garści 
Rukoli (według uznania)- 
sól,- grubo mielony 
pieprz,- 2 łyżki 
oliwy.Sposób wykonania:
mięso oczyść z błon i umyj, następnie osusz,oprósz 
solą i posyp 
natką pietruszki oraz 
bazylią,piecz w folii w temperaturze 170˚C,po ostudzeniu pokrój 
mięso w plastry,
pomarańcze i 
grejpfruta sparz, obierz ze skóry następnie oczyść z białych błonek i podziel na cząstki,
cykorię opłucz, usuń gorzkie głąby i osusz a następnie pokrój w paski,
cykorię połącz z 
owocami, resztą 
bazylii i 
oliwą (delikatnie wymieszaj),
ukolę opłucz i osusz , rozłóż na półmisku lub płaskim talerzu, na 
rukoli ułóż plastry 
kurczaka, obłóż 
sałatką z 
cykorii i 
owoców,całość oprósz grubo mielonym 
pieprzempozdrawiam i życzę smacznego !