SKŁADNIKI50 g kakao w proszku niesłodzone200 g czekolady minimum 52% kakao100 g masła100 g śmietany kremówki100g cukru pudru1 żółtko100g łuskane niesolone pistacjeWYKONANIEPokroić czekoladę i masło w kostkę. Umieścić w szklanej miski i umieść go na garnku z gotującą się wodą, by stopić czekoladę w kąpieli wodnej.Djąc z ognia, dodać śmietanę i cukier puder. Mieszać, aby aby była gładka i błyszcząca. Mieszaninę pozostawić do ochłodzenia. Posiekać pistacje. Dodać do masy zółtko i pistacje , wymieszać i odstawić do lodówki na 15 min. Po tym czasie formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego, biorąc ciasto łyżeczką. Rozwałkować kulki w dłoniach, aby nadać im ładny kształt, obtaczac w kakao. Rzucić na sitko by usunąć nadmiar kakaoSMACZNEGO