ßßß
 
            
         SKŁADNIKI1główka śrdeniej kapusty2 woreczki ryżu50 dag pieczarek10 dag suszonych drzybówsól , pieprz , przyprawy2 cebulewegeta2 łyżki mąki pszennej1 łyżka smietanyWYKONANIEKapustę sparzamy na liściach odcinamy zgrubienia. Pieczarki kroimy i dusimy razem z jedna cebulka na oleju cebulką . Ryż obgotowujemy dodając odrobinę wegety. Do wystudzonego ryżu dodajemy uduszone pieczarki, doprawiamy solą pieprzem , do smaku, wyrabiamy masę. Układamy w naczyniu żaroodpornym pieczemy 1 godzinę.Przygotowujemy sos grzybowy. Grzyby moczymy, nastepnie gotujemy. ugotowane grzyby drobno kroimy dodajemy do cebulki posnmazonej na oleju, dusimy kilka minut , doprawiamy solą pieprzem. dodajemy do wywaru , w którym sie gotowały. Makę rozprowadzamy odrobiną wody dodajemy do wywaru , robimy sos, można doać śmietanę ale nie koniecznie. Gołabki podjemy razem z sosem.SMACZNEGO
SKŁADNIKI1główka śrdeniej kapusty2 woreczki ryżu50 dag pieczarek10 dag suszonych drzybówsól , pieprz , przyprawy2 cebulewegeta2 łyżki mąki pszennej1 łyżka smietanyWYKONANIEKapustę sparzamy na liściach odcinamy zgrubienia. Pieczarki kroimy i dusimy razem z jedna cebulka na oleju cebulką . Ryż obgotowujemy dodając odrobinę wegety. Do wystudzonego ryżu dodajemy uduszone pieczarki, doprawiamy solą pieprzem , do smaku, wyrabiamy masę. Układamy w naczyniu żaroodpornym pieczemy 1 godzinę.Przygotowujemy sos grzybowy. Grzyby moczymy, nastepnie gotujemy. ugotowane grzyby drobno kroimy dodajemy do cebulki posnmazonej na oleju, dusimy kilka minut , doprawiamy solą pieprzem. dodajemy do wywaru , w którym sie gotowały. Makę rozprowadzamy odrobiną wody dodajemy do wywaru , robimy sos, można doać śmietanę ale nie koniecznie. Gołabki podjemy razem z sosem.SMACZNEGO