Wykonanie
Łosoś jest jednym z najzdrowszych gatunków ryb. Zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3, które korzystnie wpływają na wzrok, pamięć, funkcjonowanie naczyń krwionośnych,
serca i mózgu, a także zapobiegają nowotworom i chorobie Alzheimera.Spożywanie
łososia wspomaga gospodarkę hormonalną i funkcjonowanie układu odpornościowego.SKŁADNIKI:1 filet z
łososia8 dużych
pieczarek2
cebule20 dag
sera żółtego3 łyżki
masłasól i
pieprzmieszanka
ziół czosnek niedźwiedzi,
czarnuszka,
suszone pomidory2 łyżki
białego winasłodka papryka w proszku
Pieczarki i
cebulę podduszamy na
maśle następnie układamy je na dnie naczynia żaroodpornego, na pieczarkach układamy filet z
łososia przyprawiony
solą i
pieprzem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut z łyżką
masła. Po upływie tego czasu przyprawiamy fileta mieszanką
ziół, posypujemy startym
żółtym serem, polewamy
winem i zapiekamy przez około 10 minut.Moja propozycja podania z
ryżem jaśminowym.Smacznego.
