ßßß
            
        
SKŁADNIKI:Ciasto:125 g maki65 g cukru65 g masła lub margaryny1 jajkojeden proszek mały do pieczeniaMasa:500 ml mleka2 budynie śmietankowe200 g cukru3 szklanki śmietanyok. kilogram mandarynek2 łyżki żelatynyWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść ciasto, wykładając trochę wyżej brzegi. Budyń ugotować z cukrem, lekko ostudzić i wymieszać ze śmietaną, Wylać na ciasto,Część mandarynek ubrać, usunąć skórki, ułożyć na masie, lekko wcisnąć .
Ciasto piec w temperaturze 180 C ok 75 min.Przygotować glazurę do polania, z mandarynek i żelatyny. Mandarynki zblendować, dodać pół szklanki wody podgrzewać . Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, jak napęcznieje dodać do masy mandarynkowej. Glazurę robimy jak ciasto będzie już upieczone, bo nam zastygnie. Polać po upieczonym cieście. Ochłodzić.
SMACZNEGO