Wykonanie

Skład na około 20 pankejków:3 szklanki
mąki2 łyżeczki
sody oczyszczonej1 łyżka
proszku do pieczenia2 łyżki
miodu3 szklanki
maślanki1/4 szklanki
oleju4
jajka (roztrzepane)1 łyżka
cukru waniliowegoSkładniki wsypać do miski, dodać
jajka i mieszać trzepaczką - niezbyt długo, aż się połączą. Ciasto nie musi być idealnie gładkie, mogą w nim pozostać delikatne grudki. Ciasto na pankejki odstawić, najlepiej na całą noc, ale wystarczy chociażby 15 minut. Smażyć pankejki na
maśle na średnim ogniu. Przewracać, kiedy na powierzchni pojawią się bąbelki. Naleśniki muszą być złote.Ja polałam pankejki sosem
adwokatowym.Ten przepis znalazłam na stronie: http://www.ofeminin.pl/przepisy/amerykanskie-pankejki-gessler-d55768.htmlZdjęcie jest moje :)Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.