ßßß
Skład na około 20 pankejków:3 szklanki mąki2 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżka proszku do pieczenia2 łyżki miodu3 szklanki maślanki1/4 szklanki oleju4 jajka (roztrzepane)1 łyżka cukru waniliowegoSkładniki wsypać do miski, dodać jajka i mieszać trzepaczką - niezbyt długo, aż się połączą. Ciasto nie musi być idealnie gładkie, mogą w nim pozostać delikatne grudki. Ciasto na pankejki odstawić, najlepiej na całą noc, ale wystarczy chociażby 15 minut. Smażyć pankejki na maśle na średnim ogniu. Przewracać, kiedy na powierzchni pojawią się bąbelki. Naleśniki muszą być złote.Ja polałam pankejki sosem adwokatowym.Ten przepis znalazłam na stronie: http://www.ofeminin.pl/przepisy/amerykanskie-pankejki-gessler-d55768.htmlZdjęcie jest moje :)Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.