Wykonanie
Skład na 4 porcje:1,5 litra
wywaru z drobiu (skład: 2 litry
wody, 500 g podróbek (szyje, skrzydełka), 350 g
włoszczyzny,
sól)1 średnia
marchew3 średnie
ziemniaki2 duże pęczki
koprułyżka
mąki170 ml
śmietany (18%)
sól do smakuSposób przygotowania:
Wywar z drobiu:
Mięso oraz warzywa umyć i wrzucić do zimnej, osolonej
wody, gotować około godziny. Na koniec sprawdzić czy nie trzeba dosolić, przecedzić i
wywar gotowy.Zupa koperkowa:
Marchew oraz
ziemniaki umyć, obrać.
Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach,
ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić warzywa do
wywaru.
Koper umyć i drobno posiekać. Całość gotować aż
ziemniaki będą miękkie. Zagęścić
mąką i
śmietaną.Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.