ßßß Cookit - przepis na Wywar z drobiu:

Wywar z drobiu:

nazwa

Wykonanie

Skład na 4 porcje:
1,5 litra wywaru z drobiu (skład: 2 litry wody, 500 g podróbek (szyje, skrzydełka), 350 g włoszczyzny, sól)
1 średnia marchew
3 średnie ziemniaki
2 duże pęczki kopru
łyżka mąki
170 ml śmietany (18%)
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Wywar z drobiu:
Mięso oraz warzywa umyć i wrzucić do zimnej, osolonej wody, gotować około godziny. Na koniec sprawdzić czy nie trzeba dosolić, przecedzić i wywar gotowy.
Zupa koperkowa:
Marchew oraz ziemniaki umyć, obrać. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić warzywa do wywaru. Koper umyć i drobno posiekać. Całość gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zagęścić mąką i śmietaną.
Smacznego :)
Pozdrawiam, Czarnulka.
Źródło:http://zkuchnimojejbabci.bloog.pl/id,341132377,title,Zupa-koperkowa,index.html