ßßß
Skład na 4 porcje:1,5 litra wywaru z drobiu (skład: 2 litry wody, 500 g podróbek (szyje, skrzydełka), 350 g włoszczyzny, sól)1 średnia marchew3 średnie ziemniaki2 duże pęczki koprułyżka mąki170 ml śmietany (18%)sól do smakuSposób przygotowania:Wywar z drobiu:Mięso oraz warzywa umyć i wrzucić do zimnej, osolonej wody, gotować około godziny. Na koniec sprawdzić czy nie trzeba dosolić, przecedzić i wywar gotowy.Zupa koperkowa:Marchew oraz ziemniaki umyć, obrać. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić warzywa do wywaru. Koper umyć i drobno posiekać. Całość gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zagęścić mąką i śmietaną.Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.