ßßß

Ostatnio w sieci bardzo popularny jest chlebek bananowy, więc i ja postanowiłam go upiec. Miałam obawy co do jego słodkości, ale okazało się że banany i łyżeczka cukru brzozowego z wanilią w zupełności wystarczą, jest bardzo prosty w przygowtowaniu, blendera użyłam tylko do zmiksowania bananów resztę zrobiłam łyżką. Polecam. Znalazłam go na TYM blogu.Składniki3 dojrzałe banany1,5 szklanki mąki pełnoziernistej20g oliwy z oliwek1 łyżeczka cukru brzozowego waniliowego1 łyżeczka cynamonu1 roztrzepane jajko1 łyżeczka sody oczyszczonejgarść suszonej żurawiny (wcześniej namoczonej)wiórki kokosoweszczypta soliWykonanieBanany zblendować, dodać resztę składników, wymieszć łyżką, wrzucić żurawinę. Wyłożyć do małej keskówki, obsypać wiórkami kokosowymi, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec ok.godziny.