Wykonanie


Ostatnio w
sieci bardzo popularny jest chlebek
bananowy, więc i ja postanowiłam go upiec. Miałam obawy co do jego słodkości, ale okazało się że
banany i łyżeczka
cukru brzozowego z
wanilią w zupełności wystarczą, jest bardzo prosty w przygowtowaniu, blendera użyłam tylko do zmiksowania
bananów resztę zrobiłam łyżką. Polecam. Znalazłam go na TYM blogu.Składniki3 dojrzałe
banany1,5 szklanki
mąki pełnoziernistej20g
oliwy z oliwek1 łyżeczka
cukru brzozowego waniliowego1 łyżeczka
cynamonu1 roztrzepane
jajko1 łyżeczka
sody oczyszczonejgarść
suszonej żurawiny (wcześniej namoczonej)
wiórki kokosoweszczypta
soliWykonanie
Banany zblendować, dodać resztę składników, wymieszć łyżką, wrzucić
żurawinę. Wyłożyć do małej keskówki, obsypać wiórkami kokosowymi, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec ok.godziny.