ßßß

Zupa wyszła rewelacyjna pod każdym względem: smaku, konsystencji, koloru (jak dla mnie bo dla Pana Małżonka zbyt gęsta). Polecam bardzo. Zrobiłam ją na podstawie TEGO przepisu.Składniki1 duża posiekana cebula2 łyżki oliwy1-2 ząbki czosnku900 g posiekanych pomidorów (u mnie lima)1 posiekana czerwona papryka4 posiekane marchewki600 ml wywaru z warzywcheddarWykonaniePiekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić cebulę, czosnek, pomidory, paprykę i marchewkę. Skropić oliwą. Obficie doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Piec przez 40 minut. Następnie przełożyć upieczone wrzywa do gorącego wywaru, chwilę pogotować, przyprawić, zblendować i gotowe. Ja swoją zupę posypałam odrobiną startego cheddara.Przelać zawartość do naczynia i wymieszać blenderem na gładką masę. Przelać do garnka i podgrzać na małym ogniu. Sprawdzić smak i doprawić odawać z chrupiącym chlebem.