Wykonanie
Zupa wyszła rewelacyjna pod każdym względem: smaku, konsystencji, koloru (jak dla mnie bo dla Pana Małżonka zbyt gęsta). Polecam bardzo. Zrobiłam ją na podstawie TEGO przepisu.Składniki1 duża posiekana
cebula2 łyżki
oliwy1-2 ząbki
czosnku900 g posiekanych
pomidorów (u mnie lima)1 posiekana
czerwona papryka4 posiekane
marchewki600 ml
wywaru z warzywcheddarWykonaniePiekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić
cebulę,
czosnek,
pomidory,
paprykę i
marchewkę. Skropić
oliwą. Obficie doprawić
solą i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem. Piec przez 40 minut. Następnie przełożyć upieczone wrzywa do gorącego
wywaru, chwilę pogotować, przyprawić, zblendować i gotowe. Ja swoją zupę posypałam odrobiną startego
cheddara.Przelać zawartość do naczynia i wymieszać blenderem na gładką masę. Przelać do garnka i podgrzać na małym ogniu. Sprawdzić smak i doprawić odawać z chrupiącym
chlebem.