To ciasto nie jest urodziwe, ale pyszne i zniknęło w ciągu dnia. Zrobiłam je z TEGO przepisu z tym że podwoiłam składniki i dodałam mąkę razową.Składniki2 jajka200 g cukru trzcinowego Muscovado170 mąki pszennej170 mąki pszennej razowej400 g jogurtu naturalnego100 ml oleju2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sodyszczypta solitruskawkiWykonanieNagrzać piekarnik do 200 stopni. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Do misy robota włożyć wszystkie składniki poza truskawkami. Wymieszać mieszadłem przez około 2 minuty. Przełożyć do przygotowanej formy. Ułożyć truskawki. Piec przez 30 minut, zmniejszyć temperaturę do 190 i piec przez kolejnych 20-25 minut, do suchego patyczka.Ja swoje ciasto obsypałam cynamonem i wiórkami kokosowymi.