Długo mnie nie było ale trochę chorowałam i nie miałam weny na gotowanie ale już jestem i zapraszam na świąteczne babeczki, trochę kokosowe i trochę cytrynowe, korzystałam z tego przepisu.Składniki1 szkl. mąki pszennej typ 720 i 1 szkl. mąki luksusowej2 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 szkl. wiórek kokosowych1 1/4 szkl cukru brzozowego1 szkl. oleju1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego5 dużych jajek1 szkl. mleka lub mleczka kokosowegoskórka otarta z 1 cytrynyWykonanieMąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kokosem. Cukier, skórkę z cytryny, olej i ekstrakt dokładnie zmiksować a następnie kolejno dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Dodać 1/3 mąki z kokosem i wymieszać a następnie naprzemiennie dodajemy mleko i pozostałą część mąki. Dokłanie miksujemy.Przelewamy do foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 min w temp 170 stopni (do tzw. "suchego patyczka"). Po upieczeniu chwilę pozostawić w formie a nastepnie wyjąc i ostudzić. Polać cytrynowym lukrem.