Wykonanie
Czy jest coś lepszego niż domowe
masło z migdałów? Chyba nie.A korzystając z okazji zrobiłam również pastę
sezamową, tahini, i jedynie szkoda, że to się tak szybko kończy..
Orzechowy krem jaglany podany z
migdałami i
miodemSKŁADNIKI:60 g
płatków jaglanych (można zastąpić
kaszą)1 szklanka
mleka + 0,5 szklanki
wody2 łyżki
masła migdałowego1 łyżeczka
cukrumigdałymiódWYKONANIE:
Płatki migdałowe gotujemy na
mleku i wodzie, dodając do nich
masło migdałowe i
cukier. Gdy zgęstnieją, blendujemy je na gładki krem i jeszcze przez chwilę gotujemy. Następnie przelewamy go do miseczki i czekamy 2-3 minuty, żeby zgęstniał. Posypujemy
migdałami i polewamy
miodem.
***Z dumą
mogę powiedzieć, że w pełni wykorzystałam kończącą się już przerwę świąteczną. Łyżwy, kino, kilka spotkań z przyjaciółmi, wspaniały Sylwester.Aż trudno uwierzyć, że już jutro pójdziemy do szkoły..