ßßß
Orzechowy krem jaglany podany z migdałami i miodemSKŁADNIKI:60 g płatków jaglanych (można zastąpić kaszą)1 szklanka mleka + 0,5 szklanki wody2 łyżki masła migdałowego1 łyżeczka cukrumigdałymiódWYKONANIE:Płatki migdałowe gotujemy na mleku i wodzie, dodając do nich masło migdałowe i cukier. Gdy zgęstnieją, blendujemy je na gładki krem i jeszcze przez chwilę gotujemy. Następnie przelewamy go do miseczki i czekamy 2-3 minuty, żeby zgęstniał. Posypujemy migdałami i polewamy miodem.
***Z dumą mogę powiedzieć, że w pełni wykorzystałam kończącą się już przerwę świąteczną. Łyżwy, kino, kilka spotkań z przyjaciółmi, wspaniały Sylwester.Aż trudno uwierzyć, że już jutro pójdziemy do szkoły..