Wykonanie

Jak mijają Wam wakacje? Na pewno wszędzie, gdzie wyjeżdżacie są budki z pysznymi goframi :) Dla tych, którzy na urlop i
wafelki muszą jeszcze poczekać, przygotowałyśmy prosty przepis na domowe, lekkie i chrupiące gofry :)

Skład:2 szklanki
mąki pszennej2 szklanki
mleka2
jajka (
żółtka oddzielamy od
białek)1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/3 szklanki
oleju słonecznikowegoszczypta
soliI wszelkie dodatki, na jakie macie ochotę!
Banany,
truskawki,
maliny,
czekolada,
bita śmietana itp. :)

Przygotowanie:Na początek rozgrzewamy gofrownicę :)Następnie mieszamy ze sobą dokładnie wszystkie składniki, oprócz
białek.
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy ją z przygotowanym wcześniej
ciastem.Pieczemy ok 3 minuty, aż do momentu zarumienienia i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego! :)