ßßß
Lista zakupów:2 udka z kurczaka ( około 350g ) 3,69zł,warzywa na patelnię po włosku - Mroźna Kraina - 3,49zł,ryż w torebkach, 1,99zł,Winiary pomysł na kurczaka w ziołach (przyprawa z workiem do pieczenia) 2,49zł,3 ząbki czosnku,DODATKOWO:olej do smażenia warzyw,przyprawy - chilli, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz,WYKONANIE:Udka myjemy i zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Winiary - kurczak w ziołach zaprawiamy mięso i wkładamy do piekarnika. W zależności od wagi kurczaka tyle minut go pieczemy. Pomimo, że w opakowaniu są już gotowe przyprawy dodałam jeszcze chilli i 3 ząbki czosnku. Następnie gotujemy ryż ( użyłam 2 torebki). W woku przygotowuję warzywa po włosku - dodatkowo do przypraw jakie są dołączone do nich dodałam zioła prowansalskie, bazylię oraz chilli i pieprz. Gdy ryż jest już gotowy łączymy z warzywami. Upieczone udka podajemy z warzywami i ryżem.Voila! niezbyt dużo roboty, nieduży wydatek, a jaki smakowity, niedzielny obiad we włoskim klimacie! Polecam!SMACZNEGO !!!