Wykonanie
WŁOSKA NIEDZIELA, CZYLI
UDKA Z KURCZAKA Z WARZYWAMI PO WŁOSKUDzisiaj wszystko co związane z obiadem sprowadziłam do wizyty w moim ulubionym sklepie Biedronka :) jednocześnie prezentując poniżej listę zakupów chcę pokazać jak niewiele może kosztować obiad (niedzielny!) dla dwóch osób. Dlatego wolę ugotować niż zajadać na
mieście... Na moim
stole dzisiaj
kurczak pieczony w piekarniku w
przyprawie ziołowej Winiary oraz z
ryżem, warzywami po włosku... koszt całkowity: 11,66zł

Lista zakupów:2
udka z kurczaka ( około 350g ) 3,69zł,warzywa na patelnię po włosku - Mroźna Kraina - 3,49zł,
ryż w torebkach, 1,99zł,
Winiary pomysł na
kurczaka w ziołach (
przyprawa z workiem do pieczenia) 2,49zł,3 ząbki
czosnku,DODATKOWO:
olej do smażenia warzyw,
przyprawy -
chilli,
bazylia,
zioła prowansalskie,
pieprz,WYKONANIE:Udka myjemy i zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
Winiary -
kurczak w ziołach zaprawiamy
mięso i wkładamy do piekarnika. W zależności od wagi
kurczaka tyle minut go pieczemy. Pomimo, że w opakowaniu są już gotowe
przyprawy dodałam jeszcze
chilli i 3 ząbki
czosnku. Następnie gotujemy
ryż ( użyłam 2
torebki). W woku przygotowuję warzywa po włosku - dodatkowo do przypraw jakie są dołączone do nich dodałam
zioła prowansalskie,
bazylię oraz
chilli i
pieprz. Gdy
ryż jest już gotowy łączymy z warzywami. Upieczone udka podajemy z warzywami i
ryżem.Voila! niezbyt dużo roboty, nieduży wydatek, a jaki smakowity, niedzielny obiad we włoskim klimacie! Polecam!SMACZNEGO !!!
