W końcu trochę czasu na dodanie nowego przepisu :)Dzisiaj coś owocowego.Składniki :Biszkopt:-5 jajek-5 łyżek cukru-5 łyżek mąki pszennej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 2łyżki olejudodatkowo:-sok z cytryny do nasączenia biszkoptu-krem karpatkowy lub 2 budynie śmiatankowe- ok.500g truskawek- 50 g cukru- 1 żelatyna fix-deserowaBiałka ubijamy na sztywno , następnie dodajemy po kolei składniki delikatnie mieszając( mąkę najlepiej przesiać). Gotową masę wylewamy do okrągłej blaszki i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Upieczony biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy sokiem.Jedną część kładziemy na dnie blaszki i przygotowujemy budyń lub masę karpatkową według opakowania. Gotową masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy ją drugą częścią biszkoptu.Następnie przygotowujemy mus truskawkowy. Truskawki myjemy i miksujemy w blenderze. Następnie wlewam 100 ml wrzącej wody, dodaję 50 ml zimnej wody i wsypuję żelatynę. Całość krótko miksuję do rozpuszczenia się żelatyny. Gotową żelatynę dodaję do musu i łączę. Powstały mus wylewam na biszkopt. Gotowe ciasto chłodzę w lodówce całą noc.