Wykonanie
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2015_slash_01_slash_babeczki-z-lodowki/l/1202698798.JPG)
Składniki:200g
czekolady ( ja użyłam takiej do gotowania, z zawartością
kakao 52%),85g
masła niesolonego,70g
herbatników (ok.10szt.),60g mini pianek marshmallows,kilka kropel
aromatu waniliowego lub
migdałowego.Przygotowanie:
Masło z
czekoladą rozpuścić ( Do garnka wlać niewielką ilość
wody, położyć na górę naczynie żaroodporne lub inne nadające się do wysokich temperatur. Postawić na palnik, na niewielki ogień. Do naczynia włożyć połamaną
czekoladę i
masło. Od czau do czasu mieszać. Ściągnąć gdy składniki już się całkowicie rozpuszczą. Pozostawić do ostygnięcia.
Herbatniki połamać, dodać do nich mini pianki ( ale troszkę zostawić pianek do dekoracji) i ostudzoną
czekoladę oraz kilka kropel aromatu. Wymieszać i nakładać do foremek silikonowych. Na górę babeczek poukładać mini pianki. Włożyć do lodówki do momentu, aż
czekolada zastygnie. Ja gotowe babeczki przełożyłam do papierowych papilotek, ale nie ma takiej konieczności.
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2015_slash_01_slash_babeczki-z-lodowki/l/-1389944382.JPG)
![](/Data/Images/wkuchniumoniki.blogspot.com\2015_slash_01_slash_babeczki-z-lodowki/l/-1173213091.JPG)
Smacznego!!!