ßßß Cookit - przepis na Raffaello – przepis

Raffaello – przepis

nazwa

Wykonanie

100g białej czekolady
50g masła
25g cukru pudru
2 garście pokruszonych herbatników
3/4 szklanki wiórków kokosowych+do obtoczenia
20 migdałów obranych
Przygotowanie raffaello:
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy przestudzoną, ale płynną czekoladę, miksujemy do połączenia się całości. Wsypujemy wiórki i pokruszone herbatniki, mieszamy delikatnie łyżką. Gotową masę schładzamy w lodówce, przez godzinę.
Po godzinie z masy formujemy małe kuleczki, wciskając w każdą migdał. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i gotowe już pralinki wkładamy do lodówki na 2 godziny, by nieco stwardniały.
Źródło:http://www.niepieprz.pl/raffaello-przepis