Wykonanie
            Kiedy tylko zobaczyłam to ciacho u Wegetarianki, wiedziałam, że muszę je zrobić. Natychmiast! Genialnie prosty, szybki i pyszny przepis.

ok. 36 
herbatników (na blaszkę 21 x 28 cm)litr 
mlekaszklanka 
kaszy manny3/4 kostki 
masła2 łyżki 
kakao3/4 szklanki 
cukrukilka kropli 
aromatu waniliowego lub 
śmietankowegook. 120 g 
czekolady na polewęPołowę 
herbatników ułożyć na dnie blachy. 
Mleko, 
masło, 
cukier, 
kakao podgrzewać, mieszając aż tłuszcz i 
cukier się rozpuszczą. Dosypać powoli 
kaszę, energicznie mieszając, by nie powstały kluski. Gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać kilka kropli aromatu, dokładnie wymieszać i gorącą masę wylać na 
ciastka, wyrównać i wyłożyć pozostałe 
herbatniki (warto je obciążyć by dobrze zespoiły się z masą).
Czekoladę rozpuścić w kąpieli 
wodnej, udekorować ciasto. Przed podaniem schłodzić, najlepiej przez całą noc.Smacznego!