Wykonanie
Najpierw fala upałów, teraz fala (dosłownie!) opadów. Tak źle i tak niedobrze. Przynajmniej dla większości. Ja twardo
stoję przy swoim- może lać, grzmieć, wiać, huczeć i nie wieadomo co jeszcze. Byle do weekendu! W sobotę, albo najlepiej w piątek od 17stej obowiązkowo słońce, +24 stopnie i
drink z parasolką w ręku :)Jeżeli taka pogoda (słońce i deszcz na przemian) będzie się utrzymywała, to zastaniemy w sobotę na spacerze po lesie masę
kurek. A
kurkom, jak wiadomo się nie odmawia, tylko zajada ze smakiem czasem mlaszcząc i cmokając z zadowolenia!

Składniki na obiad dla 3 osób:5-6 gniazd
makaronu tagliatelle2
piersi z kurczaka350g
kurekok. 150g
śmietany 18%sól i
pieprz do smakuok. pół pęczka świeżego
koperkuMakaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.Na rozgrzanej patelni z odrobiną
oliwy smażymy pokrojonego i przyprawionego
solą i
pieprzem kurczaka. Dorzucamy
kurki i dalej smażymy ok. 10min. - Moje
kurki były dość małe, więc ich nie obierałam tylko dokłądnie umyłam. Przez ich wielkość nie musiałam ich również długo smażyć/ dusić.Gdy
kurki lekko zmiękną i puszczą trochę
soków zaprawiamy całość
śmietaną i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Na
makaron wykładamy
kurczaka z
kurkami w sosie
śmietanowym i posypujemy świeżym
koperkiem.Smacznego!