Wykonanie
Słodko-wytrawne smaki. Słodki
banan, słodki
miód. Dla kontrastu kozi
serek, który ma kremową, aksamitną konsystencję, jest delikatny, charakteryzuje go lekko słonawy smak i łagodny aromat. Całość uzupełniona świeżą
bazylią. I
płatki owsiane, aby śniadanie było sycące i dawało zastrzyk energii na cały dzień. Smak tego kremu na początku odrobinę zadziwia, ciekawi i z każdym kolejnym kęsem uzależnia. I nagle się kończy, jaka szkoda.




Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych Halina150g
serka koziego3 listki świeżej
bazylii1 łyżka
miodu1
bananBanana obrać, pokroić w plasterki i włożyć do zamrażalnika (najlepiej na całą noc). Rano
płatki owsiane wsypać do miseczki, dodać drobno posiekaną
bazylię, zalać wrzątkiem, odstawić na bok, aż
płatki wsiąkną
wodę i nieco ostygną. Do
płatków dodać
serek kozi oraz
miód, całość zblendować na gładki krem. Przełożyć do wysokiej szklanki/pucharka. Zamrożone plasterki
banana wyjąć, zblendować. Wyłożyć na krem owsiany. Podawać.