Wykonanie
Tak, tak, wiem, dzisiaj jest niedziela. Ale nadrabiam sobotnie zaległości. Kiedy już myślałam, że udało mi się przegonić wirusy, bakterie i wszelkie zarazki, one podstępnie do mnie wróciły, nagle i z podwojoną siłą. Straciłam głos. Rano był, wieczorem sobie gdzieś uciekł. I nawet nie wiecie, jakie to irytujące! Nie
mogę mówić, ratunku! Walczę na wszelkie sposoby. Wieczorem grzane
piwo z
miodem oraz koglem moglem (swoją
drogą, wiecie jakie to dobre?!), o poranku gorące
mleko. Kiedy byłam mała zawsze dostawałam wieeeeelki kubek gorącego
mleka z dodatkami i choroba uciekała. Mam nadzieję, że tym razem również tak będzie. Przecież mamine i babcine sposoby nigdy nie zawodzą. Prawda? Nie chcę być chora, nie
mogę być chora, hej! Pomocy!
MLEKO RYŻOWE Z
MIODEM,
IMBIREM I
CYNAMONEM/Przygotowane w Speedcook'u/Przepis (jedna porcja):300ml
mleka ryżowego1łyżka płynnego
miodukawałek świeżego
imbiruszczypta mielonego
cynamonu1 łyżeczka
masłaSkładniki:
mleko,
miód,
imbir,
cynamon oraz
masło, umieścić w naczyniu miksującym. Nastawić maszynę: temperatura: 75°C, obroty: 3. Włączyć. Gdy maszyna się wyłączy,
mleko jest gotowe. Ciepłe
mleko przelać do kubka (wcześniej jeszcze wyciągnąć i wyrzucić
imbir). Podawać ciepłe.Kochani! Chciałam Was również zaprosić do oglądania kulinarnego programu "8 smaków Europy", pierwszy odcinek zostanie wyemitowany już dzisiaj o godzinie 17:00, na kanale TVS. Oglądajcie i wypatrujcie tam mojej osoby! A TUTAJ możecie zobaczyć skrót tego, co działo się na castingu oraz co w całości zostanie pokozane dzisiaj popołudniu właśnie. Odpadnę, czy przejdę dalej? Przekonajcie się sami!