Wykonanie
Ach, co to był za weekend! Wspaniałe dni! Nie da się tego słowami opisać, to trzeba po prostu przeżyć. Weekend przepełniony pasją. Bezustannym poczuciem szczęścia i spełnienia. Dużo gotowania, dużo pysznego jedzenia, piękna okolica, wspaniali ludzie, niezapomniana atmosfera. Tysiące zdjęć, miliony wspomnień. Za kilka dni na blogu pojawi się wpis z dokładną relacją z półfinału konkursu BlogerChef, obiecuję.
Póki co czekam po prostu na wszystkie zdjęcia, które powoli do mnie napływają. Nieprawdopodobne, jak życie potrafi być piękne. Nieprawdopodobne, jak marzenia potrafią się spełniać.Dzisiaj rano, po intensywnym weekendzie pełnym wrażeń i nowych smaków, miałam ochotę na proste, leniwe śniadanie. Na poranek bez aparatu w ręce. Jednak już gdzieś w okolicach obiadu zatęskniłam za eksperymentami w kuchni, więc powstała spontaniczna wariacja na temat łazanek. Dużo zdrowsza od tradycyjnych i dodatkowo bez
mięsa, wegetariańska. Uwieczniona na zdjęciach, by podzielić się z
Wami!




Przepis (cztery porcje):250g
makaronu pełnozoiarnistego świderki300g
białej kapusty2 łyżeczki
soli2 łyżeczki
pieprzu czarnego300g Farszu
Pieczarkowego Ole
Makaron ugotować w osolonej wodzie (według instrukcji na opakowaniu).
Kapustę drobno poszatkować. Wrzucić do garnka, zalać
wodą i również zagotować. Gotować przez około 10 minut, aż będzie miękka. Gotowy
makaron i gotową
kapustę odcedzić, wymieszać ze sobą. Dodać
pieczarkowy farsz, następnie doprawić
solą i
pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w 200 stopniach przez około 30 minut.