Zauważyłam, że kokos lubi się z zielonymi warzywami. I tak jest również w przypadku tego duetu: zielona sałata rzymska i zielony bób. Wszystko polane kokosowym sosem. Naprawdę zadziwiająco smaczne połączenie! Jeśli tylko lubicie bób (bo wiem, że istnieją jego antyfani, chociaż totalnie tego nie rozumiem!) to koniecznie spróbujcie go właśnie w takim zestawieniu. Swoją drogą ciekawa jestem bardzo, jak jecie bób: ze skórką, czy może bez? U mnie w domu od zawsze jada się go ze skórką, w której podobno jest największa ilość witamin.Przepis (jedna porcja):4 liście sałaty rzymskiej150-200g ugotowanego bobu1 łyżka mleczka kokosowego1 łyżka wody kokosowej1 łyżka jogurtu naturalnegosól, pieprz czarnyLiście sałaty opłukać i osuszyć. Porwać na kawałki, ułożyć na głębszym talerzu. Na sałatę wyłożyć ugotowany bób. Przygotować sos: wymieszać dokładnie ze sobą mleczko kokosowe, wodękokosową oraz jogurt naturalny. Gotowym sosem polać bób i sałatę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać.