Wykonanie
Jesiennie za oknem, jesiennie w porannej miseczce.
Ryż na mleku, mocno
orzechowy, podany ze słodką
gruszką. Idealnie słodkie, idealnie rozgrzewające śniadanie. Otula zapachem, otula smakiem. Niezwyczajnie zwyczajne.
Przepis (jedna porcja):80g
Ryżu Białego Britta100ml
wody250ml
mleka z
orzechów50ml
syropu orzechowego1 (mała)
gruszkaDo rondelka wlać
wodę,
mleko i
syrop orzechowy. Gdy całość zacznie się gotować, wsypać
ryż, zmniejszyć ogień, gotować przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając, aż
ryż wsiąknie płyny i będzie miękki.
Gruszkę umyć, pokroić w plasterki/kosteczkę. Gotowy
ryż przełożyć do miseczki. Na wierzch nałożyć pokrojoną
gruszkę.