Wykonanie
Rozgrzewam się od samego rana. Nastał czas moich ulubionych, ciepłych, miseczkowych śniadań. Otulona ciepłym szlafrokiem odczuwam zimno już na samą myśl o wyjściu na zewnątrz. Mimo wszystko lubię ten czas. Czas zmarzniętego nosa i dłoni, rękawiczek, szalika i nowej ukochanej czapki, którą zrobiła mi mama. Czas ciemnych poranków i ciemnych wieczorów. Czas oczekiwania na zimę, na śnieg, na święta. Czas oczekiwania na to, że podjęte decyzje przyniosą coś dobrego. Czas, kiedy to dobry humor sponsorują ciepła
kawa z
mleczną pianką i ciepłe śniadanie. Słodkie śniadanie. W tym przypadku niezawodna jest znana wszystkim owsianka. Moja dzisiejsza pachnie i smakuje
wanilią. A naturalnie intensywna
słodycz kaki w połączeniu z aksamitnym
jogurtem gwarantuje tak zwaną "chwileczkę zapomnienia", gdy wszyscy się spieszą do pracy, szkoły, bądź też na uczelnię. Niech się spieszą. Ja jeszcze chwilkę posiedzę nad moim śniadaniem.



Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych Halina200ml
mleka150g
jogurtu naturalnego1
owoc kakiziarenka z 1/2
laski waniliiPłatki owsiane wymieszać z ziarenkami
wanilii, zalać
mlekiem i gotować, na małym ogniu, aż do zgęstnienia. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki. Zalać
jogurtem naturalnym, udekorować plastrami
kaki. Podawać.