Wykonanie
Lubię noworoczne poranki. Wstaję dość wcześnie, mimo nocnego świętowania, i chociaż tak naprawdę nic się nie zmieniło, ja czuję zmiany. Chociaż nadal mam kręcone włosy, czajnik jest na swoim miejscu, a za oknem te same
widoki - mam wewnętrzną ochotę na coś nowego. Jest spokojnie i leniwie. Noworoczny poranek pachnie nowością i świeżością. Nowy Rok, więc i od razu zupełnie nowe smaki. Zapiekanka z
płatków ryżowych.
Kakaowy krem z
awokado. Jest pysznie, naprawdę pysznie!


Przepis (jedna porcja)1/2 szkl
płatków ryżowych firmy
Halina1/2 szkl
mleka1 łyżeczka stewi3 łyżki
jogurtu naturalnego1
białko jajkaszczypta
proszku do pieczeniaPłatki ryżowe wymieszać ze
stewią, zalać
mlekiem i zagotować. Trzymać na ogniu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Białko jajka wymieszać z
jogurtem naturalnym i
proszkiem do pieczenia. Połączyć z
płatkami ryżowymi; przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec przez 20-30 minut, w 180 stopniach (termoobieg). (+ krem z
awokado, czyli zmiksowane
awokado z
kakao i odrobiną stewi)