ßßß
Nowy rok, nowe smaki. Nie wiem, na ilu blogach ile milionów razy pisałam, że chciałabym spróbować awokado. I oto, wczoraj - zupełnie przypadkiem - spojrzałam na dział warzyw i owoców w Lidlu. Zielone, małe, ot, niepozorne, jak zwykle. AWOKADO?Wiedziałam, że przypomniałam sobie o nim w dobrym momencie.Kupiłam.Zachwyciłam się.
/1 porcja/- 1/2 szklanki płatków ryżowych- 1/2 szklanki mleka- 1 łyżka cukru trzcinowego- 3 łyżki jogurtu naturalnego- 1 białkoMleko podgrzewamy wraz ze stewią. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki ryżowe, gotujemy je rpzez około 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Białko mieszamy z jogurtem, a następnie dodajemy do płatków ryżowych i mieszamy. Przekładamy masę do natłuszczonej kokilki i zapiekamy w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez 20-30 minut.+ mus z awokado: awokado, kakao, stewia - zmiksowane na gładką masę.