Wykonanie

Nowy rok, nowe smaki. Nie wiem, na ilu blogach ile milionów
razy pisałam, że chciałabym spróbować
awokado. I oto, wczoraj - zupełnie przypadkiem - spojrzałam na dział
warzyw i owoców w Lidlu. Zielone, małe, ot, niepozorne, jak zwykle. AWOKADO?Wiedziałam, że przypomniałam sobie o nim w dobrym momencie.Kupiłam.Zachwyciłam się.

/1 porcja/- 1/2 szklanki
płatków ryżowych- 1/2 szklanki
mleka- 1 łyżka
cukru trzcinowego- 3 łyżki
jogurtu naturalnego- 1
białkoMleko podgrzewamy wraz ze
stewią. Do gotującego się
mleka wsypujemy
płatki ryżowe, gotujemy je rpzez około 3 minuty, co jakiś czas mieszając.
Białko mieszamy z
jogurtem, a następnie dodajemy do
płatków ryżowych i mieszamy. Przekładamy masę do natłuszczonej kokilki i zapiekamy w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez 20-30 minut.+ mus z
awokado:
awokado,
kakao,
stewia - zmiksowane na gładką masę.