Wykonanie
Oto kolejny wynik wspólnego pieczenia. Już kiedyś robiłam to ciasto, ale niestety zostało zjedzone i nie miałam możliwości dodania zdjęć. Tym razem wspólnie z Karolą udało nam się stworzyć taką
słodycz. Tak właściwie miało być kruche, ale przez grubość jaka nam wyszła jest bardziej
biszkoptowe, ale to dobrze : )Składniki na ciasto:4 szklanki
mąki3/4 szklanki
jogurtu6 łyżek
cukru1 łyżeczka
sody2
jajkaporzeczkikruszonka (
mąka,
margaryna,
cukier puder)Przygotowanie:Na stolnice wsypać
mąkę, wbić
jajko, dodać
śmietanę, 3 łyżki
cukru,
sodkę oraz
masło i zagniatać.
Porzeczki umyć i obrać..Formę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Formę wylepić
ciastem i podpiekać przez 15 min w 180 stopniach. Następnie wysypać
bułką tartą, wyłożyć
owoce, zasypać
cukrem i wyłożyć kruszonkę. Piec jeszcze 25 min w 180 stopniach. Podawać po wystudzeniu.Smacznego! :)