Wykonanie

Taki pomysł na pyszne naleśniki podpatrzyłam pewnego razu u
Gruszki . Wiedziałam, że kiedyś z pewnością je zrobię i właśnie niedawno miałam na nie ochotę. Przepis troszkę zmieniłam, ale w 100% inspiracją był dla mnie jej przepis. Smak jest niesamowity. Lekko kwaśny, ale takie właśnie lubię :)Składniki:150g
mąki (lub nieco więcej)1
jajko150ml
mlekaskórka otarta z 1
cytryny + sok z 1/23 łyżki
płatków owsianych3 łyżki
płatków żytnichPrzygotowanie:Do miski wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę, aby nie było grudek. Odstawiamy do lodówki na 30 min ( nie jest to konieczne!)Na patelni rozgrzewamy
olej i nakładamy po łyżce ciasta, aby powstały złote placuszki.Usmażone podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie
serek wiejski i
truskawki :)Smacznego!
