Wykonanie
Dzisiaj trochę
wiedzy, a jutro kolejny debiut w mojej kuchni i na blogu :)
Ananas zawiera dużo bromeliny (pewnie niezbyt wiele Wam to
mówi), która przyśpiesza przemianę materii, wspomaga usuwanie nadmiaru płynów z organizmu, jest to źródło błonnika pokarmowego, który pęcznieje i wypełnia żołądek, dając uczucie sytości na dłuższy czas. Bromelaina zwiększa przyswajalność
białek, które są materiałem budulcowym
mięśni oraz działa przeciwzakrzepowo.
Grejpfruty mają korzystny wpływ na
serce – obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie tętnicze oraz oczyszczają organizm- dzięki
czemu opóźniają proces starzenia i poprawiają urodę.
Seler naciowy likwiduje obrzęki, nawilża skórę, wzmacnia włosy i nadaje aksamitną gładkość cerze.
Siemię lniane to wyso ka zawartość Omega-3, zdrowego błonnika i wielu minerałów i witamin.
Mięta to bogate źródło witaminy A oraz witaminy B3. Zawiera również dużo błonnika.
Owoce goji dzięki wysokiej dawce witaminy C wzmacniają odporność organizmu. Żelazo pomaga utrzymać dobry poziom żelaza we
krwi, a beta-karoten wpływa na lepszą jakość widzenia.
Jagody goji to również dobre źródło błonnika regulującego pracę jelit.Składniki:1 świeży
ananas1
banan2
grejpfruty1 łodyga
selera naciowegogarść świeżej
mięty3 łyżeczki
siemienia lnianego2 łyżki
owoców gojiPrzygotowanie:
Owoce goji moczymy w ciepłej wodzie. Odsączamy i osuszamy.
Cytrusy porządnie myjemy i wyciskamy sok.
Ananasa i
banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
Seler naciowy tniemy na drobniejsze części.
Miętę myjemy i osuszamy.Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha robota kuchennego i miksujemy. Podajemy po schłodzeniu lub natychmiast.Smacznego :)

