Wykonanie
Kolejny owsiany przepis i dużo
bakali. Z
mlekiem na śniadanie sprawdzają się idealnie! Przygotowanie i pieczenie zajmuje w
sumie 30 min, a samą masę można zrobić nawet wieczorem i upiec rano podczas przygotowań do szkoły/pracy!Składniki:170g
masła1
jajko1 łyżka
miodu1/2 łyżeczki
sodki oczyszczonej40g
sezamu70g
granulowanych otrębów z
żurawiną25g
otrębów pszennych30g
słonecznikagarść
rodzynekPrzygotowanie:
Masło wrzucamy do garnka i rozpuszczamy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Jajko roztrzepujemy, dodajemy
miód, wystudzone
masło i miksujemy. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i chwilę mieszamy.Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Z masy formujemy małe kuleczki i delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.Smacznego :)
