ßßß Cookit - przepis na Paluszki francuskie z sezamem

Paluszki francuskie z sezamem

nazwa

Wykonanie

Na słodko i wytrawnie...........ciasto francuskie niezastąpione w każdej sytuacji.
Tym razem na wytrawnie ,czyli paluszki serowe z sezamem
Składniki:
płat ciasta francuskiego
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki sezamu
1 białko /do smarowania ciasta
Wykonanie:
Schłodzone ciasto francuskie rozłoży na blacie.
Połowę posypać świeżo startym serem.
Złożyć i docisnąć.
Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem.
Ostrym nożem pokroić paski /1,5 -2 cm/
Paski ciasta delikatnie skręcić i wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 200 st. C.
Źródło:http://znotatnikakrychy.blogspot.com/2014/09/paluszki-francuskie-z-sezamem.html